Компания Вашимидж
Оформление фасадов и интерьера
Декомунізація об'єктів культурної спадщини: охоронні дошки треба замінити

Український інститут національної пам'яті відповідно до п.1 Положення, затвердженого постановою КМУ від 12.11.2014 No684, є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу, у своєму листі до «Товариство культурної спадщини «Заслав’є», у відповідь повідомляє

Охоронні дошки совєтського зразка на об'єктах культурної спадщини з написом «Українська Радянська Соціалістична Республіка» містять символіку комуністичного тоталітарного режиму і повинні бути замінені ...

Відповідно до пп. «ґ», «д» «є» та п. 4 частини першої ст.1 ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», до символіки комуністичного тоталітарного режиму віднесено, зокрема, зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені особам, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), особам, які обіймали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, органах влади та управління областей, міст республіканського підпорядкування, працівникам радянських органів державної безпеки всіх рівнів, зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії, із встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX ст. (крім пам’ятників та пам’ятних знаків, пов’язаних з опором і вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури), а також назви СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік та похідні від них.

meta/Заслав'є - Zaslavia

Довідка:

Пам'ятка - об'єкт культурної спадщини національного або місцевого значення, який занесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Охоронна дошка - інформаційно-попереджувальна дошка (табличка) установленої форми, яка розміщується на пам'ятці або є складовою частиною охоронного знака та інформує, що пам'ятку занесено до Реєстру нерухомих пам'яток України і вона перебуває під охороною держави.

Замовити виготовлення охоронних дощок, меморіальних табличок нового зразка можна за посиланням >>

Просмотров: 592 | Теги: культурна спадщина, меморіальна табличка, vashimage LTD, охоронні дошки
У ВАС ЗАЛИШИЛИСЬ ПИТАННЯ?
Наши спеціалісти готові надати відповіді на них. Будемо раді обговорити ваш проєкт!
ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ
Наш менеджер зв’яжеться з Вами протягом 1 години